UZV abdomena (jetra, žučni mjehur, slezena, gušterača, bubrezi, mokraćni mjehur, prostata)
UZV + color doppler bubrega
UZV + color doppler testisa
UZV štitnjače i vrata
UZV i color doppler dojki
UZV ramena, lakta, ručnog zgloba i šake, kuka, koljena, gležnja, stopala
UZV dječjih kukova
UZV mišića, tetiva i ligamenata
UZV površinskih struktura – mekotkivnih tumorskih tvorbi
UZV pazuha (aksila)
UZV prepona (ingvinuma)
Evakuacija ciste- UZV punkcija
UZV punkcija s citološkim nalazom
Punkcija zglobova pod kontrolom UZV uz aplikaciju lijeka:Blokada
Lavaža kalcifikata ramena pod kontrolom UZV

Ultrazvuk poliklinika Lokrum
Cjenik
TRBUH
CIJENA
UZV abdomena: (jetra, žučni mjehur, slezena, gušterača, bubrezi, mokračni mjehur, prostata)350,00kn
UZV abdomena (jetre i žučnog mjehura):220,00kn
UZV abdomena (bubrezi, mokraćni mjehur, prostata):300,00kn
UZV bubrega:200,00kn
UZV + color doppler bubrega:300,00kn
UZV mokraćnog mjehura:200,00kn
UZV prostate:220,00kn
UZV + color doppler testisa:270,00kn
UZV urotrakta ( uzv bubrega, mokraćnog mjehura, prostate ):300,00kn
DOJKE
 
UZV dojki:270,00kn
UZV i color doppler dojki:400,00kn
UZV jedne dojke: (kontrolni pregled)150,00kn
ZGLOBOVI I MIŠIĆI
 
UZV ramena:220,00kn
UZV lakta:220,00kn
UZV ručnog zgloba i šake:220,00kn
UZV kuka:220,00kn
UZV koljena:220,00kn
UZV gležnja:220,00kn
UZV stopala:220,00kn
UZV dječijih kukova:220,00kn
UZV mišića:220,00kn
COLOR DOPPLER( CD)
 
CD karotida obostrano i VB sliva:350,00kn
CD arterija po ekstremitetu:220,00kn
CD arterija obostrano:300,00kn
CD vena po ekstremitetu:220,00kn
CD vena obostrano:300,00kn
CD portalne cirkulacije:350,00kn
UZV + CD abdominalne aorte:300,00kn
OSTALO
 
UZV površinskih struktura:150,00kn
UZV pazuha (aksila):150,00kn
UZV prepona (ingvinuma):150,00kn
Evakuacija ciste (UZV punkcija):200,00kn
UZV punkcija s citološkim nalazom:400,00kn
Punkcija zglobova pod kontrolom UZV uz aplikaciju lijeka:Blokada350,00kn
Lavaža kalcifikata ramena pod kontrolom UZV920,00 kn

Ultrazvuk abdomena

Ultrazvučni pregled (UZV) je dijagnostička pretraga koja pomoću ultrazvučnih valova prikazuje unutarnje parenhimatozne organe trbušne šupljine (jetra, gušterača, bubrezi, slezena, žuč, žučnjak, mokraćni mjehur, uterus,
prostata, velike krvne žile, regionalne limfne čvorove).

Ukoliko se UZV pregledom ne uspije utvrditi uzrok ili UZV pregled ne odgovori na sve postavljene sumnje liječnika koji Vas je uputio na pregled može se tražiti daljnja dijagnostička obrada.

Kada trebate UZV abdomena?
Pretragu trebate ako Vaš obiteljski liječnik ili specijalist procijene da su Vaši simptomi povezani s promjenama trbušnih organa, kod bolova u trbuhu, za praćenje stanja nakon operativnih zahvata, kod tvorbi u trbuhu koje se pipaju. UZV abdomena je dio redovitih sistematskih pregleda.

Što obuhvaća UZV abdomena?
Dio tijela koji se pregledava se razodjene te se nanese čisti, kontaktni gel koji je na bazi vode i lako se uklanja nakon pretrage. Ultrazvučnom sondom liječnik prelazi preko dijela tijela koji pregledava te analizira trbušne organe. Liječnik može zahtijevati da promijenite položaj dijela tijela koji pregledava radi analize svih segmenata koji su dostupni ultrazvučnom pregledu.

Kako se pripremiti?
UZV pregledu smeta zrak u crijevima pa se dan prije pregleda preporučuje lagana, jušna hrana. Zabranjene su
mahunarke, teška hrana, gazirana pića koji stvaraju zrak u crijevima. Zadnji obrok se preporučuje najkasnije do 18 h dan prije pregleda, a nakon toga se može piti vodu ili čaj. Na dan pregleda treba doći natašte ili ne jesti barem 5 do 6 sati prije pregleda.

Ultrazvuk CD testisa

UZV CD testisa je ultrazvučni pregled testisa s primjenom ultrazvučne tehnologije u svrhu pomne i kvalificirane analize testisa, krvožilnog arterijskog i venskog raspleta u testisima i mošnjama te analize ostalih okolnih struktura mošnji (epididimisa, funikulusa, venskih spletova itd.). Visoka kvaliteta UZV prikaza čini ovaj pregled metodom primarnog izbora i omogućuje brzo i kvalitetno urološko liječenje.

Kada trebate UZV CD testisa?
UZV CD testisa trebate tijekom urološke obrade akutnih ili kroničnih bolova u mošnjama kao i evidentnih upalnih procesa, smetnji mokrenja, obrade muške neplodnosti te u slučajevima sumnje na razvoj tumora testisa i u slučajevima akutne traume ili posttraumatskih stanja mošnji (stanja nakon udaraca, zgnječenja, sportskih povreda i sl.). Neka od ovih stanja nose visoki rizik za zdravlje i život pacijenta te moguću neplodnost muškarca te ih treba na vrijeme dijagnosticirati kako bi se provelo uspješno liječenje.

Što obuhvaća UZV CD testisa?
Prilikom pregleda se analiziraju meka tkiva obje ingvinalne regije, hvatišta mišića za zdjelične kosti kao i sve strukture mošnji (testisa, epididimisa, venskog raspleta i arterijskog raspleta i protoka krvi). Pregled je bezbolan i potpuno neškodljiv.

Kako se pripremiti?
Nije potrebna posebna priprema.

Ultrazvuk dojki

Ultrazvuk dojki je neinvazivna, bezbolna tehnika pregleda dojki bez ionizirajućeg zračenja koja se može ponavljati višekratno bez štetnih posljedica.

Kada trebate UZV dojki?
Preporučuje se kao tehnika pregleda dojki u mlađih žena koje imaju bujan žljezdani parenhim zbog hormonskog
statusa. Preporučuje se kod djevojaka od perioda spolne zrelosti nadalje, svakih 8 do 12 mjeseci. U slučaju da pacijentica kod redovitih mjesečnih samopregleda napipa sumnjivu kvržicu, potrebno je učiniti ultrazvučni pregled dojke odmah.

Što obuhvaća UZV dojki?
Pregled obje dojke ultrazvučnom sondom u trajanju 30 minuta.

Ultrazvuk i CD štitnjače

UZV štitnjače je u potpunosti bezbolna, neinvazivna pretraga koja ne koristi ionizirajuće zračenje te se može ponavljati više puta. Uporabom CD-a (color doppler) procjenjuje se prokrvljenost štitnjače.

Kada trebate UZV i CD štitnjače?
UZV i CD štitnjače je potreban za procjenu veličine i strukture štitne žlijezde kao i eventualnih patoloških promjena u morfologiji štitnjače. Pretragu je potrebno učiniti kod poremećaja u radu štitne žlijezde (povišena ili snižena razina hormona štitnjače), kod povećanja štitne žlijezde ili izbočenja na vratu u području štitne žlijezde. U slučaju da se nađu određene promjene (ciste, čvorovi) ponekad je potrebno napraviti citološku punkciju.

Što obuhvaća UZV i CD štitnjače?
Prilikom UZV pregleda štitnjače pregledaju se i okolne regije vrata zbog eventualnih uvećanih limfnih čvorova.

Kako se pripremiti?
Nije potrebna posebna priprema.

Ultrazvuk lokomotornog sustava

Ultrazvučna dijagnostika (UZV) u mišićnokoštanom sustavu je dijagnostička pretraga koja pomoću ultrazvučnih valova prikazuje meka tkiva našeg tijela, u ovom slučaju mišiće i analizi dostupna meka tkiva zglobova. UZV pregledom se mogu analizirati traume, sportske ozljede i sindromi prenaprezanja, upalne bolesti, promjene u sklopu degenerativnih bolesti zglobova te tumori. UZV pregledu mogu biti nedostupna dublja tkiva tijela ili ekstremiteta te unutarzglobna tkiva, kao npr. strukture u koljenu poput križnih ligamenata, meniskusa i hrskavice. Ukoliko se UZV pregledom ne uspije utvrditi uzrok smetnji ili UZV pregled ne odgovori na sve postavljene sumnje liječnika koji Vas je uputio na pregled, može se tražiti daljnja dijagnostička obrada.

Kada trebate UZV lokomotornog sustava?
Pretragu trebate ako Vaš obiteljski liječnik ili specijalist (ortoped, traumatolog, fizijatar, specijalist sportske medicine ili radiolog) procijene da su Vaši simptomi povezani s promjenama mekih tkiva mišića ili zglobova koji su dostupni ultrazvučnoj analizi.

Što obuhvaća UZV lokomotornog sustava?
Dio tijela ili zglob koji se pregledava se razodjene te se nanese čisti, kontaktni gel koji je na bazi vode i lako se uklanja nakon pretrage. Ultrazvučnom sondom liječnik prelazi preko zgloba ili dijela mišićnog segmenta tijela koji pregledava i analizira promjene u mekim tkivima. Liječnik može zahtijevati da promijenite položaj dijela tijela koji pregledava radi analize svih segmenata koji su dostupi ultrazvučnom pregledu.

Kako se pripremiti?
Posebna priprema nije potrebna, osim eventualno odjenuti odjeću koju će Vam biti lako skinuti s dijela tijela ili zgloba koji treba pregledati.