Vitamin C za lijepu kožu i imunitet

Bez obzira na to jesu li vaše tegobe mrlje od sunca, borice oko očiju ili siva, umorna koža oštećena dugotrajnom izlaganju okolišnim zagađenjima, vitamin C će biti vaš saveznik u borbi protiv njih.

vitamin CVitamin C (poznat i kao askorbinska kiselina i L-askorbinska kiselina, iako su to zapravo različiti oblici vitamina) je bitan nutrijent za cjelokupno zdravlje i zdravlje kože.

Podržava obnavljanje tkiva, osnažuje imunološki sustav i neophodan je za mnoge enzimske procese u tijelu koji nas održavaju zdravima.

Vitamin C je također moćan antioksidans.

Kao snažan antioksidans, vitamin C neutralizira slobodne radikale koji uzrokuju oksidativni stres na koži što dovodi do preuranjenog starenja kože. Neophodan je za proizvodnju kolagena u stanicama kože i pomaže u održavanju strukture kože te odgađa znakove starenja.

Izdvojili smo 4 glavna razloga zašto koristiti vitamin C  –  glavnu zvijezdu svih kozmetičkih torbica:

1-Smetaju vam neumorne tamne mrljice i hiperpigmentacija na licu? Vitamin C idealan je saveznik u redukciji istih. Svakodnevni neuspjeli pokušaji prekrivanja diskoloracija korektorom i puderom neka postanu prošlost. Svojim djelovanjem vitamin C sprječava sintezu melanina čime zaustavlja razvoj hiperpigmentacija i pomaže u njihovoj redukciji.

2-Onečišćen zrak i UV zračenje glavni su uzročnici oksidativnog stresa zbog kojeg koža može izgledati sivo i umorno. Nanošenjem proizvoda s C vitaminom prije izlaska iz kuće, zaštitit ćete kožu od slobodnih radikala i neutralizirati njihovo djelovanje.

3-Poznat vam je osjećaj suhe i zategnute kože? Radi se o čestoj kožnoj problematici koja zahvaća sve dobne skupine, a upotreba C vitamina odgovor je i na ovu neugodnu pojavu. Svojim hranjivim svojstvima on dubinski prodire u kožu i pomaže joj u redukciji gubitka vode.

4-Anti age učinak je njegov najjači adut! Vitamin C svojim snažnim djelovanjem čak peterostruko povećava sintezu kolagena koja poboljšava elastičnost kože, osvjetljava ten i ublažava znakove starenja.

Vitamin C može se uključiti u program njege kože, bez obzira na tip kože ili varijantu anti-age njege. Dakle, bez obzira na to jesu li vaše tegobe mrlje od sunca, borice oko očiju ili siva, umorna koža oštećena dugotrajnom izlaganju okolišnim zagađenjima, vitamin C će biti vaš saveznik u borbi protiv njih.

Često primamo upite naših pacijentica, smije li se vitamin C kombinirati s ostalim sastojcima za ciljanu njegu poput retinola, AHA ili BHA kiselina i slično. Da, vitamin C je vrlo kompatibilan s ostalim proizvodima za njegu kože, a kada je retinol u pitanju, ne samo da su kompatibilni, nego čine najjači duo za borbu protiv mrlja od sunca odnosno hiperpigmentacija.

Aplikacija vitamina C može dramatično unaprijediti stanje vaše kože, te daje vidljive rezultate poput osvježavanja, obnove i učvršćivanja kože. Kombinirajte proizvode s manjim koncentracijama vitamina C s proizvodima za ciljanu njegu i bit ćete oduševljeni rezultatima.