Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine koja primjenjuje prirodne agense (električnu struju, ultrazvuk, svjetlost, magnetno polje, toplinu, hladnoću) i pokret u sanaciji slabosti i oštećenja mišično-koštanog sustava s ciljem poboljšanja mobilnosti i kvalitete života.

INTERFERENTNE STRUJE smanjuju bol, otekline i upalne procese,  povećavaju cirkulaciju i mišićne kontrakcije te potiču zacjeljivanje koštanog i mekog tkiva. Primjenjuju se kod poremećaja periferne cirkulacije, ozljeda kostiju, zglobova i mišića, degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice, bolnih sindroma kralježnice, reumatskih bolesti.

GALVANSKIM STRUJAMA djelujemo na podražljivost živaca i mišića, te na cirkulaciju. Najčešće se primjenjuju kod bolnih sindroma kralježnice kod kojih postoji pritisak i iritacija živca. Mogu se primjenjivati i lijekovi koji se apliciraju ispod elektroda te se takva terapija naziva IONTOFOREZA.

ELEKTROSTIMULACIJA se primjenjuje za jačanje mišića i povećanje podražljivosti živaca. Indicirana je kod oštećenja koštano-mišićnog sustava i centralnog i perifernog živčanog sustava.

Fizikalna terapija poliklinika Lokrum

DIJADINAMSKE STRUJE smanjuju bol, otekline i upalne procese,  povećavaju lokalnu cirkulaciju čime se ubrzava zaraštanje tkiva. Primjenjuju se kod akutnih i kroničnih bolova, degenerativnih stanja, ozljeda.

TENS (Transkutana Elektro-Neuro Stimulacija) – primjena električnih impulsa za stimulaciju živčanih završetaka čime se postiže blokada prijenosa boli. Primjenjuje se kod akutnih i kroničnih boli koje se javljaju kod bolnih sindroma kralježnice, artritisa i artroza, ozljeda, postoperativnih stanja.

Cjenik
Specijalistički pregled fizijatra300,00 kn
Fizijatrijska akupunktura za liječenje boli200,00 kn
Edukacija McKenzie vježbe 40 min150,00 kn
Intraartikularna blokada350,00 kn
Elektroterapija 10 min30,00 kn
Elektroterapija 20 min50,00 kn
Magnetoterapija 30 min50,00 kn
Terapija UZV 10 min50,00 kn
Terapija laserom 10 min60,00 kn
Masaža u sklopu fizikalne terapije: 
Parcijalna (dio tijela) 30 min100,00 kn
Parcijalna (dio tijela) 45 min150,00 kn
Kompletna masaža (cijelo tijelo) 60 min200,00 kn
Kineziterapija 45 min150,00 kn

MAGNETOTERAPIJOM djelujemo na poboljšanje funkcije same stanice kao osnovne građevne jedinice organizma. Djelovanjem magnetnog polja slabog intenziteta dolazi do promjene u funkciji živčanog i kardiovaskulrnog sustava te se ubrzava zaraštanje koštanog i mekog tkiva. Primjenjuje se kod ozljeda mišično-koštanog sustava, degenerativnih i reumatskih bolesti, oštećenja perifernog i centralnog živčanog sustava.

Tag: Fizikalna terapija

ULTRAZVUKOM djelujemo na meko tkivo ultrazvučnim valovima koji imaju termalni učinak na tkivo čime dolazi do promjena u cirkulaciji, povećava se rastezljivost kolagenog tkiva i povećava se prag boli. Djeluje na bol, smanjuje otok, poboljšava proces cijeljenja tkiva te opušta napete mišiće i omekšava miogeloze. Primjenjuje se kod poremećaja mišićno-koštanog sustava, posttraumatskih stanja, na ožiljna tkiva, na rubove kroničnih rana i kod ostalih bolnih stanja.

LASER djeluje na ubrzavanje stvaranja kolagena i granulacijskog tkiva što je korisno u tretmanu ožiljaka. Primjenjuje se kod ozljeda mekih tkiva, zglobnih bolesti i bolova različite etiologije.

Fizikalna terapija poliklinika Lokrum